Skanderuplegene i gang og årets kykskak-vinder

Mandag morgen stod de glade deltagere op til lejrens første hele dag fyldt md undervisning, skakturnering og fysiske aktiviteter – en dag der senere blev afsluttet med dagens aftensaktivitet (kykskak) og aftenhygge med kage og saftevand.

Flere deltagere var allerede vågne og påbegyndt dagens sociale samvær, da lederne gik en tur i husene for at vække de resterende.

Efter en god omgang morgenmad mødtes vi alle i fællessalen, hvor vi blev fordelt i årets teori- og undervisningsgrupper. En gruppe, som hver deltager vil være sammen med 4 timer dagligt – 2 timers undervisning og 2 timers skakturnering (alle-mod-alle grupper fordelt over mandag-fredag).

Traditionen tro møder ungerne flere forskellige ledere til undervisningen, hvormed forskellige inputs og gode råd til skakken kan have fokus.

Eftermiddagen løftede desuden sløret for årets Skanderuplege og de hold, som ugen igennem danner rammen om de fysiske aktiviteter. Det danske sommervejr fik indflydelse på mandagens udskejelser, da første rundboldkamp måtte udskydes i bedste tennis-facon grundet et kraftigt – men heldigvist kortvarigt – regnskyl. Rygterne vil, at fodboldspillerne var mere hårdføre og ikke lod sig gå på af vejrliget. Da solskinnet returnerede fik vi os et par solstrålehistorier at varme os på; først var Valdemar lydhør og leveringsdygtig, da leder-Mikkel annoncerede bonuspoint for at ramme det fjerntliggende mål under rundboldkampen – ekstra point og et homerun, som sikrede god holdånd resten af dagen. Senere så vi jubelscener på foldbanen, da Simon efter aktiv indsats i både forsvar og angreb kampen igennem afgjorde kampen med scoringen til 2-1!

Skanderuplegene fortsætter gruppespillet tirsdag og onsdag inden finalerne venter fredag.

I år oplever deltagerne en opgradering af aftensmaden, da det kompetente og herlige køkkenpersonale forkæler os med varme retter efter de mange forbrændte kalorier i løbet af eftermiddagene. Mandagens kylling i karry faldt i god jord og gav et tiltrængt energiboost inden kykskakken.

Kykskak er en spøjs aktivitet, hvor reglerne justeres løbende igennem partierne. Dette sker ved at lederne undervejs midlertidigt afbryder partierne for at give en fælles besked om en ny regel; fx at springerne ny kan gå som en dronning. De nye betingelser giver altid anledning til både jubel og (kortvarig) frustration, når nye muligheder opstår for enten én selv eller modstanderen. Efter fem runders kykskak havde vi fundet finaledeltagerne; i finalen blev de 4 første kykskak-vindere præmieret med en plads i semifinalen. Den efterfølgende finale startede traditionen tro med alle 64 felter udfyldt med brikker; der i blandt 2 konger til hver finalist – et skue, der tiltrak stor bevågenhed. Finalen blev vundet af Daniel Tuk Jarlskov efter sejr mod Kristian Burgaard; Kristian sikrede sig dermed en plads i kykskakkens historiebøger ved for tredje år i træk at nå finalen i denne meget tilfældighedsprægede (og til tider uretfærdige) skakdisciplin.

Godt trætte og med mange nye indtryk, oplevelser og fundament for kommende skak-venskaber fandt vi alle vej til husene og nattesøvnen.

Tirsdag venter endnu en dag…

Billeder og resultater kan følges løbende via topmenuen ovenfor.

Bookmark permalink.

Leave a Reply