På denne side finder du korte (omend måske endnu ikke helt opdaterede) præsentationer af crewet*. Der vil endnu løbende forekomme visse ændringer, bl.a. afhængig af deltagerantal.
* Der indhentes børneattest på alle i crewet.
Arrangørerne
GM Allan Stig Rasmussen
Allan er stadig meget ung (1983’er, så godt 28 år…), bor i København og er matematik- og engelsklærer, men også Danmarksmester for tredje gang (’10, ’11 og ’14), og har gang i formentlig to år med hovedsageligt skak.
På CV’et er der bl.a. også to års datalogistudier, ungdomslandstrænerjob, skoleskakleder omkring årtusindskiftet, træner for landets stærkeste juniorer og største talenter, skakligahold og klubber m.m., samt foredragsholder til diverse arrangementer. Hovedinteressen den seneste årrække har dog klart været talentudvikling.
Han har desuden været rejseleder og -træner for de danske delegationer til hhv. Ungdoms-VM og -EM, og derudover været leder på en hel del lejre, førhen på nogle der blev afviklet af Jetsmark Skakklub (hans danske klub gennem de seneste ca. 16 år), og i nyere tid på skaksommerlejren, efter selv at have haft talrige fremragende oplevelser som elev på disse!
Endelig kan det nævnes, at Allan er landets blot 11. Stormester nogensinde, fast mand på det danske landshold til EM, OL m.v. siden 2008, og har vundet nærmest alle slags DM-titler i skak, og vist som den eneste sågar været i besiddelse af alle 4 “voksentitler” (lyn, hurtig, standard, hold) på samme tid i 2012.
Mikkel Clausen
Mikkel er 31 år og bor i Odense. Til daglig arbejder han som jurist i Miljøstyrelsen. I år kan Mikkel fejre 15 års jubilæum som leder på skaksommerlejren.
Mikkel er den mest vindende holdspiller i dansk juniorskaks historie. Han har omkring 2000 i rating og spiller i en lille og ny klub med de ”gamle” holdkammerater fra hans skoleskaktid.
Mikkel har efter eget udsagn aldrig lavet en fejl i simultan-skak; men deltagere og andre ledere er ikke helt enige.
Til gengæld er der ikke tvivl om, at han er ekspert i straffesparkskonkurrencer og en af verdens dygtigste og mest rutinerede rundbolddommere.
FM Andreas Wiwe
Andreas (28 år) er uddannet i samfundsfag og psykologi fra Aarhus Universitet i december 2012. Han arbejder til daglig med ledelsesinformation i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning.
Andreas har været leder på skaksommerlejren siden 2004, og også selv været elev på mange sommerlejre på Tjele.
Flere gange har Andreas været udsendt som træner og rejseleder for DSU i forbindelse med Ungdoms-VM i Grækenland i 2010 og EU-mesterskaberne for ungdom i Østrig i både 2011 og 2012, samt siddet i udvalg for ungdomslands-træneren gennem 2011. Desuden underviser han også elever privat – alle har tidligere deltaget på sommerlejren.
Skakligt spiller Andreas (Rating: 2297/ ELO: 2301) på Jetsmark Skakklubs Skakligahold, som blev Danmarksmestre i holdskak i 2010/2011 & 2011/2012 og deltaget ved Europamesterskabet for klubhold i 2010 og 2013. Han har netop passeret den magiske 2300-grænse i ELO, som giver ret til FM-titlen. Endvidere har Andreas blandt andet et DM i lynskak fra 2008 med i bagagen.
Kim Skaanning
Kim er 41 år, og bor mellem Vejle og Billund. Til daglig arbejder Kim på som lærer på 10. klassecentret i Vejle, hvor han bl.a. underviser i matematik, fysik, idræt og strategispil. Kim er gift med Tina og har to børn på hhv. 2 og 5 år. På CV’et er der bl.a.:
På ledelsesmæssigt plan:
Leder på skaksommerlejren 18 år i træk, Ungdomsleder i DSU (påske 2010- påske 2012) hvor der det sidste 1½ år blev til en fremgang på over 12 procent flere ungdomsmedlemmer, skoleskakleder i Odense i 12 år.
På skakmæssigt plan:
Ratingtal på 2232, tidligere Vejle-, Odense- og Fynsmester i skak, nr. 2 ved DM i lynskak, kendt som en åbningshaj (en der kender rigtig mange farlige åbninger), der gerne øser ud af sin viden.
Desuden har Kim spillet over 75 kampe i elitedivisionen i floorball (indendørs hockey) og blev i 1996 kåret til årets fodboldspiller i Holluf Pile boldklub.
Lederne
(GM) Jakob Vang Glud
Jakob er 26 år, bor i Århus hvor han er kandidatstuderende i kommunikation og spansk, og er den ene af to elitegruppetræner.
Jakob har tidligere undervist børn og unge i skoleskak i henholdsvis Hinnerup Skakklub samt på Haslev Skole og har desuden medvirket i undervisning af ungdomselitespillere landet over. Udover dette har han i en del år haft privatelever.
Hvad angår skakkarrieren, opnåede han titlen som International Mester som 17-årig og har sidenhen krydset ELO-grænsen på 2500 samt scoret to GM-normer.
Til sidst kan det nævnes, at Jakob har spillet ungdomsmesterskaber som EM og VM siden han var 12 år gammel, samt deltaget ved flere EM- og OL-stævner for det danske landshold.
WFM Marie Frank
Marie er 27 år gammel, uddannet jurist og bosiddende i København, hvor hun arbejder for Bryggeriforeningen. Hun har ca. 2000 i rating og er fast spiller på det danske kvindelandshold. Derudover har hun også tidligere deltaget ved Junior-VM, og har vundet Pige-DM flere gange, samt Gymnasie-DM.
Marie er pigeskakansvarlig i Dansk Skoleskak og har således arrangeret Pige-DM og -NM samt Pigeskaklejr, og fungeret som rejseleder adskillige gange. Hun har været leder på lejren de sidste tre år, men mange vil nok også genkende hende fra talrige optrædender på Sahl-lejren.
Hun er kendt som en giftig taktiker og en sand matmaskine – så pas på i simultanen – ingen kan vide sig sikker når Marie sætter tårnene i h-linien!
Søren Fleron Jensen
Søren er en passioneret skakspiller, der til daglig arbejder som lærer på Skanderup Efterskole.
En fyldigere præsentation kommer senere.
GM Daniel Semcesen
Daniel er 27 år og blev for nyligt Sveriges seneste Stormester, og den blot 20. svensker gennem tiderne til at erhverve sig titlen. Han skal hovedsageligt være elitegruppetræner sammen med Jakob.
Daniel er bosat i Malmø (og er bl.a. derfor dejligt nem at forstå!), og har siden flere år tilbage taget en pause fra universitetsstudierne i Menneskelige rettigheder og Freds- og konfliktvidenskab i Lund, for at arbejde med skak på fuld tid.
Han debuterede på landsholdet i 2011 til Hold-EM i Grækland, men har siden da ikke været med på andet end træningssamlingerne. Blandt de største nationale præstationer kan man nævne en 3. plads i SM 2009 og 1. plads i Lyn-SM samme år. Daniel er en aktiv spiller og har spillet en hel del i Danmark, både individuelt og på hold.
Siden beslutningen om at fokusere på skak, har han, udover at spille en masse i udlandet, også arbejdet med at undervise i skak, først og fremmest børn og unge, men også voksne, klubber og privat. Til gengæld er det første gang han er med på skaksommerlejren, men han glæder sig meget til såvel skak som sport m.v.!
FM Mads Boe
Mads er 46 år, bor i Tilst ved Århus og arbejder i FK Distribution med ansvar for reklameomdeling. Mads er gift med Kamila og har 2 børn, hvor den ældste, Filip på 11, er en meget aktiv skakspiller.
I hans yngre år var han først lejrdeltager på Tranum, Sahl og Tjele skaklejrene. Sidenhen leder de samme steder. Skaksommerlejren bliver hans 19 lejr som leder.
Mads vundet DM i holdskak 4 gange, DM i lyn 2 gange og DM i hurtigskak. Har før ligget på pænt over 2400, men holder til på de 2300 nu om dage.
Siden januar 2012 har Mads været ansat af DSU som ungdomslandstræner, og beskæftiger sig derfor dagligt med talentudvikling af de bedste danske ungdomsspillere.
Talentcrew
Louise Højen
Louise er 24 år og bosat i Aalborg, hvor hun i efteråret 2013 påbegyndte sin kandidat i (DIR) Latin American Studies.
Gennem en årrække har hun lavet forskelligt frivilligt arbejde for Dansk Skoleskak, bl.a. i forbindelse med organiseringen af en Chessball-turnering i Aalborg Øst. Hun har undervist lokalt i Jetsmark Skakklub, hvor hun selv er aktiv spiller, og blev i januar 2013 valgt som ny kredsformand i Nordjylland Kredsen efter 4 år i bestyrelsen.
Louise begyndte at spille skak som 7-årig, og har flere gange vundet Pige-DM og været med til Pige-NM, med en bronze- og sølvmedalje som resultat. Hun har deltaget på diverse skaklejre gennem årene, bl.a. Sahl samt Pigeskaklejren og hjulpet lokalt til på skaklejre arrangeret af Jetsmark Skakklub. Der er altså meget erfaring med i bagagen, selvom dette blot er hendes andet år på skaksommerlejren.
Kristoffer Dyrgaard Sørensen
Kristoffer er 26 år gammel og underviser til dagligt i matematik og fysik på Odense Tekniske Gymnasium. Han har i en årrække ligget fast på 2200 i rating og er fast mand på Frem Skakklubs 1. divisionshold. Kristoffer har som junior deltaget mange gange på lejren, og ser nu frem til sin debut som leder på den. Indtil nu har Kristoffer været træner for fynske juniorer og leder på Sahl Skaklejr.
Nanna Louise Neergaard
Præsentation følger…
Køkkenpersonalet
Lene Wul
Lene er 45 år, bor i Kolding og er uddannet historiker. Hun er ansat ved Kolding Stadsarkiv, som hun er leder af. Lene er gift med Matteo, som er fra Sicilien, og har 2 børn, som begge deltager på lejren. Tiziano på 12 og Caterina på 10. De har spillet skak i knap 4 år og er med på skaklejren for tredje gang.
Lene er desuden aktiv i forældrearbejdet i Sct. Michaels Skoleskak i Kolding og er bl.a. webansvarlig og skribent for skolens skakhjemmeside. Lene følger sine børn rundt til deres skakaktiviteter og er derfor selv begyndt at spille lidt klubskab på hyggeniveau.
Hun har køkkenerfaring fra sine unge dage, da hun arbejdede i køkkenet på det lokale plejehjem. Derudover har hun også i de yngre dage svinget grydeskeen på en del spejderlejre. De seneste års kulinariske inspiration er dog kommet fra hendes mand, som er kok og pizzabager. Det er tredje år, hvor Lene er med i køkken-crewet. Derudover plejer hun at levere størstedelen af fotodokumentationen på lejren.
Sisse Jeppesen
Sisse er 27 år, bor i Århus og er lærer med linjefag i matematik, fysik/kemi og historie. Hun har aldrig selv spillet skak, men har været med til mange skakturneringer og hørt på utallige skakdiskussioner. Så hun har gennem mange års venskab med Marie Frank fået en lille kærlighed for skakmiljøet.
Sisse har en del erfaring i køkkenet, bl.a. fra de sidste par år på lejren, men også en god baggrund i sin folkeskoleuddannelse, hvor hun fik 13 i hjemmekundskab. 😉
Pernille Kofod
Pernille er 27 år gammel og bor til daglig i Aarhus, hvor hun (teknisk set) læser erhvervsøkonomi og erhvervssprog, men effektivt mest arbejder som fitness instruktør og receptionist. Pernille har tidligere spillet skak – og var faktisk i tidernes morgen den, der fik Marie til at starte med at spille skak. Da Marie begyndte at vinde, syntes Pernille dog ikke at det var sjovt længere, så hun stoppede derefter.
Tidligere har Pernille også arbejdet i industrikøkkener, bl.a. de sidste par år på sommerlejren, så hun har en del erfaring udi at lave mad og hygger sig naturligvis vældig meget med madlavningen i hverdagen også.
Sidst, men ikke mindst, glæder hun sig til at se/gense jer allesammen.