Regnvejsdag og ledersimultan

Vejrguderne var ikke ligefrem med skaklejren i dag, men de dystre forudsigelser blev dog ikke helt opfyldt – og solen tittede faktisk frem et par gange i løbet af dagen. Alligevel blev det efter tunge overvejelser besluttet at flytte dagens Skanderuplege til torsdag og i stedet spille 4. runde i lejrturneringen. Her begynder det at nærme sig slutspurten og følgende ligger pt. i spidsen i Elitegruppen: Vitus, Gruppe A:Leia, Gruppe B: Johannes Børresen og Vuk, Gruppe C: Atharva, Gruppe D: Alexander Bille og Tristan Lund Elnegaard, Gruppe E: Elli-Sofie og Cornelius D. Breinholst. Det bliver spændende at følge de afsluttende runder på fredag. 

Efter endnu en kulinarisk aftensmadsoplevelse – i dag med flæskestegssandwich – var det tid til den legendariske ledersimultan, som i år blev åbnet med et ægte kampråb fra de topmotiverede ledere. Taktikken var lagt, og reglerne fastlagt – 100 forventningsfulde deltagere sad klar til at forsøge at tage point fra den skræmmende stærke ledergruppe med markante profiler lige fra Shanne Hedegaard Jakobsen og Nicolai Brondt til GM Jonas Bjerre og GM Mads Andersen. Sidstnævnte var selvfølgelig placeret strategisk de rigtige steder.

En halv time var gået – og indtil videre var det kun lederne, der havde fået “elimineret” de første deltagere, men omkring det 40. minut lykkedes det Mathilde Vesterbæk at vinde det første parti over lederne! Derpå skulle der gå endnu 20 minutter før Johannes Snedker Nielsen fik kæmpet sig til en remis, men kl. 20:11 gik der hul på bylden, da Vitus Medhus var den næste, som lederne måtte give fortabt over for. Og så vendte lykken for den ellers stærke ledergruppe, og rækken af deltagersejre og remisser begyndte at hobe sig op. Efter knap 1,5 time sad sidste deltager tilbage i hallen, nemlig Tor Birk Hansen. Over for ham havde Peter Grove sat sig godt til rette for at sætte det sidste nådeløse stød ind, men Tor kæmpede bravt, og Grove måtte have assistance fra to stormestre – og begge landsholdsspillere – og en IM’er, før Tor til sidst måtte se sig besejret. Men en værdig kamp for Tor. Da alt var talt op efter aftenens simultan havde lederne afgivet 25,5 point – fordelt på 21 tabte partier og 9 remis. 

Aftenen blev afsluttet med den sædvanlige hjemmebagte kage – og en fødselsdagssang fra en lille skare til Alexander Majvang, som fyldte år i dag i al stilhed. STORT tillykke til Alexander. 

Bookmark permalink.

Leave a Reply