Ping Simultan

Traditionen tro bringer lejrens særlig udsendte – aka Mikkel Clausen – en løbende dagbog fra Ping Simultanen, så man re-live kan følge en aftenaktivitet, som altid resulterer i drama og følelsesmæssige op- og nedture.

Indledningsvis kan vi lige beskrive rammerne. Ping’erne som spiller simultanen er kendisserne GM Allan Stig, landsholdsklassespiller og elitetræner Bjørn Ochsner og ungdomslandstræner Mads Boe. De tre ledere skal spille simultan imod de deltagere, som ikke er i elitegruppen.

18.47: Vi er et par minutter fra, at simultanen går igang. De fleste deltagere sidder i deres nye røde skaklejr-trøje, som de har haft på i Djurs Sommerland. Ping’erne virker en smule nervøse ved synet at dette storslåede røde hav der møder dem. De er på dybt vand, og ingen kan skille dette røde hav fra hinanden.

18.48: Det er en form for magi. De 100 deltagere begynder nu at klappe og trampe rytmen til We will rock you. Deltagerne vil have det hele og lader Ping’erne vide, at de kommer til at bide i støvet.

18.50: Så er vi i gang!! Ping’erne virker fokuseret på at afgive færre point end de øvrige ledere gjorde i gårsdagens simultan, hvor 10 deltagere vandt og 10 deltagere spillede remis.

18.52: Bjørn overhaler Mads Boe, som bliver stående som et træ i Harzen. Langsiden udbryder: Bjørn er super hurtigt!! Men Bjørn har også stor erfaring med Ping-simultan. Han er selv mangeårig deltager på lejren, og ved at selvom Ping’erne har 2 timer på uret og deltagerne ”kun” har 1, så er Ping’erne nødt til at spille hurtigt, hvis man ikke vil ende i et tidsnød-mareridt.

18.54: Bjørn har virkelig momentum, man hører deltagere sige: åh nej nu kommer Bjørn allerede igen.

19.00: Det virker til at Ping’erne er kommet ind i en god rytme. De er en frygtindgydende trio, man fristes til at opkalde dem efter 3 af de mest populære forlystelser i Djurs Sommerland – nemlig Juvelen, Piraten og Sablen.

19.03: Bjørn får lige en sang med fra deltagerne, mens han okser rundt. Deltagerne synger ” Bjørnen Bjørn er en Bjørn”.

19.14: Stemningen er god. Begge sider virker sejrssikre. Louise har hentet kolde forsyninger til Ping’erne. Eleverne er mere selvhjulpne og sidder med ”energiprodukter” fra Brugsen og Djurs Sommerland.

19.17: Mads returnerer colaen – ikke tid til at drikke nu. Til dem som fordriver tiden mellem opslag fra skaklejren ved at se Tour de France vil vide, at Rolf Sørensen gør en dyd ud af at sige, at man altid skal huske at drikke, så man ikke går sukkerkold senere, vil denne skæbne overgå Mads? Når vi nu er inde omkring dette emne, så kan jeg fortælle, at omkring 40 deltagere var i friluftsbadet i går, så mit indtryk er, at de fleste af deltagerne er rene.

19.18 Bjørn råber: så står der 1-0!! Der lyder en stor jubel fra deltagerne… Indtil det går op for dem, at Bjørn har sat mat, og der står 1-0 til Ping’erne.

19.22: Visse deltagere forsøger at forhandle med Allan ved at tilbyde slik og/eller is for en remis. På en normal dag ville dette være en strålende taktik; men på skaklejrens facebook-side kan man se en storsmilende Allan med en halvspist Djurs Vaffel, så netop i dag, hvor Allan har fjernet mere is end global opvarmning, er han ikke til at forhandle med.

19.23: 2-0 til lederne!! De ser ud til at have overtaget.

19.27: Bjørns tempo er gået ned. Mange elitetrænere er tidligere blevet ramt af hvad jeg kalder Thors Hammer, hvor man efter halv time pludselig kan mærke de mange timer i Djurs Sommerland, og får sværere ved at holde sig på benene end en urutineret leder, som er blevet lokket i kanibal-gryderne. Om Bjørn er blevet ramt af Thors Hammer eller om han bare er sejrssikker må tiden vise.

19.30: Allan er en rutineret Ping. Han er begyndt at skifte retning, så deltagerne aldrig ved hvornår der kommer en leder til deres bræt og derved får sværere ved at planlægge hvornår det er smartest at trække.

19.35: Deltagerene har haft en super dag i Djurs Sommerland, hvilket oftest betyder, at de også er lidt møre. Asta Bengtsson ligger i hendes søstres skød og får hovedmassage, så hun er klar til at lave et fantastisk træk, når det bliver hendes tur.

19.36: Om 90 minutter spiller Frankrig imod Tyskland i EM-semifinalen. Mads har en forkærlighed for det tyske landshold, og han minder meget om Özil, for han afslutter ikke mange partier; men han lægger op til sine holdkammerater, så de bare skal komme og sætte sidste hånd på matten. Ping’erne er ovenpå, og der er endnu ingen point til deltagerne.

19.42: Nede i det ene hjørne tænder Lasse Ramsdal for musikken, og pludselig kan man høre ’Till I Collapse af Eminem. Musikken bliver hurtigt slukket; men Lasse fik sendt signalet om, at Ping’erne kan se frem til en lang kamp, og de skal gå mere end 8 mil, hvis de skal have en chance for at vinde.

19.47: Lukas Iskos kommer hen til mig for at sige, at han regner med, at han vinder på tid. Ping’erne har nemlig allerede brugt 50 minutter.

19.54: Elitegruppen har pause fra deres undervisning og kigger forbi simultanen for at give moralsk støtte til deltagerne. Filip Boe har en kommentar til sin fars (Mads) spil. Hvis man venligt skal citere Filip, så var hans vurdering, at Mads’ havde spillet adskillige tvivlsomme træk.

19.58: Anna Hedelykke, Victoria Juel og Ellen Fredericia må stå godt, for de tiltrækker en masse tilskuere.

20.03: Nu hører vi Mads!! Han har netop sat en deltager mat.

20.10: Der er spillet 1 time og 20 minutter. Deltagerne har endnu ikke fået point. MEN der er omkring 70 deltagere, som stadig spiller. Min erfaring siger, at det er alt for mange og Ping’erne kan komme i store problemer senere.

20.15: Lederne Andreas Wiwe og Kristoffer Dyrgaard mener også, at Ping’erne får problemer og gætter på at Ping’erne sætter omkring 23½ point til.

20.35: SÅ SKETE DET!! Mads Pasztor vandt!! Nu har deltagerne fået hul på bylden. Mads Pasztor har haft to gode dage med simultan. I går fik han remis imod de ”almindelige” ledere og i dag vandt han altså over Ping’erne – det kan ikke gøres meget bedre.

20.41: Jacob Foged vinder!! Jacob er efterhånden en rutineret deltager og havde helt styr på denne simultan.

20.43: Ping’erne er presset. Allan spurter fra den ene ende til den anden. Med 100 deltagere fylder rundkredsen af de spillende deltagere næsten en hel håndboldbane, og jeg er sikker på at Allans spurt vil gøre fløje som Anders Eggert meget misundelige.

20.44: Victor Koch-Müller vinder!! Victor er meget cool og virker til, at han igennem hele partiet regnede med at vinde.

20.47: Emil Skovgaard vinder!! En stor-smilende Emil kommer og skriver sit navn blandt de tre andre sejrherrer, så han er sikker på, at han præmieres på søndag.

20.47: Der er 59 partier tilbage. Vi har altså nu en stilling der hedder 37-4 til Ping’erne.

20.49: Deltagerne har virkelig fået momentum og der breder sig en sejrssikker stemning blandt dem. Sverre Padkjær Gejl får sat hår, mens han venter på Ping’erne, som har deres hår i postkassen.

20.52: 57 partier tilbage. Det er virkelig mange. Blandt de andre ledere spekuleres der om Pingerne vil tabe selve matchen?!? Det vil være uhørt – men dette er dog den stærkeste skaklejr nogensinde.

20.58: Rygtet spreder sig. Ping’erne har kun 5 minutter tilbage imod Sanshiro Kræmmer.

21.01: Asbjørn Sørensen har længe stået bedst; men han var indstillet på en remis, så han kunne se EM-semifinalen (hans ekspertvurdering er for resten at Frankrig vil vinde). Men han har netop fortalt mig, at han nu står så godt, at han vil få Ping’erne til at fortryde, at de ikke ville have remis tidligere.

21.04 Sanshiro Kræmmer vinder!!

21.05 Mathias Nielsen vinder!! Nu går det stærkt.

21.06: I E-gruppen har vi tidligere på ugen snakket om fianchetto-løbere. Bjørn illustrerer godt hvad dens styrke er ved at løbe fra et hjørne til et andet.

21.08. Allan tager endnu en af sine berømte (og for deltagerne berygtede) spurter. Det er ikke til at sige, hvordan den simultan ender.

21.09: En glad Olav Erstad fortæller, at han netop har spillet remis imod Ping’erne!!

21.10: Mikala Høyerup sidder og smiler, da hun netop har vundet!!

21.11: Store klapsalver fra en masse store drenge og blandt dem står en meget stolt Jonathan Aagaard, som netop har vundet!!

21.12 Caterina Wul giver Ping’erne en remis!! Det var sødt af hende.

21.14. Johan Ochsner vinder!! Og får altså håneretten over sin storebror Bjørn. Håneretten kan dog vindes tilbage på lørdag, hvor de kommer til at stå over for hinanden i lederfodbold.

21.15. Nienke van der Brink vinder!!

21.16: Kishichiro Kræmmer vinder!! Han fortæller, at han vandt både på tid og i stillingen.

21.17 Benedicte Kistrup vinder!!

21.18: Bastian Kehrer vinder!! Flot spillet af Bastian. Han er med på lejren for første gang; men havde helt styr på, hvordan man vinder i Ping-simultan.

21.19: For små 10 minutter siden kunne jeg berette om en sejr til Jonathan Aagaard. Nu er det storebrors tur. Tobias Aagaard vinder!!

21.20: Rebecca Brink-Jensen vinder!! Rebecca er meget populær hos de andre ledere, da hun har sikret det 16. point til deltagerne, og derfor har Ping’erne allerede nu afgivet flere point end de almindelige ledere i går.

21.21: Janith Easan vinder!!

21.22: Magnus Kabell kommer gående med det største smil, da han fik spillet sig til en remis!!

21.22: Mads har lige sat en dronning i slag i partiet imod Ellen Fredericia. Det er svært, at synge We are the Champions uden Queen. Så Ellen vinder selvfølgelig et par træk efter!!

21.23: Signe Lystrup kæmper fantastisk i en håbløs stilling. En spørger Signe hvorfor hun kæmper videre. Signe svarer meget klogt og nærmest poetisk, at hun spiller for alle andre. For ved at kæmpe videre skal Ping’erne stadig bruge kræfter og tid på at spille imod Signe, og på den måde hjælper hun en masse andre deltagere.

21.23: Alfred Hedelykke spiller remis!!

21.24: Frederik Buttenschøn tæller ned sammen med Kishchiro. 5-4-3-2-1-TID!! Så vandt Frederik også!!

21.25: Martin Møller vinder!!

21.26: Mads gør alle spekulationer om risiko for at gå sukkerkold til skamme. Han løber nu rundt.

21.27: Yunus Mermer udbryder YES!! Han har vundet!!

21.28: Asbjørn Sørensen spiller remis!! Og så er det ellers ind i gymnastiksalen og se EM-semifinale, som bliver vist på storskærm

21.28: Der bliver spillet en masse fodbold på lejren, og vi har set mange flotte glidende tacklinger. Men her ser vi noget helt nyt. Allan kommer løbende i fuld fart og laver en glidende mat.

21.29: Jonas Falkenberg vinder på tid!! Brormand Rasmus tager en stor del af æren. Så det virker til, at deres taktik må være lykkedes.

21.30: Sander Stage-Steffensen krammer alle omkring sig, da han vinder!! En af dem som får et kram er Noah Ekholm, som vinder samtidig!!

21.31: Mia Gammeltoft spiller remis!!

21.35: Katrine Eskildsen vinder!!

21.41: Janus Skaale spiller remis!! Fantastisk flot kæmpet af Janus.

21.48: Villads Boje, Troels Bækgaard og Lasse Ramsdal er de tre sidste, der spiller. De bliver nu mandsopdækket af hver deres Ping. Selvom der er pres på, er der lige tid at kigge på mobilen og se Griezmann score på straffe.

21.53: Troels og Villads må give fortabt. Nu står der 25 deltagere bag Lasse og støtter ham. Hvem skal vinde det sidste part?

21.54: Lasse Ramsdal vinder!! Ping’ernes stilling kollapsede, og deltagerne vinder altså aftenens sidste parti.

21.55: Ping’erne fik undervejs stoppet blødingen, og fik gjort spekulationerne om en tabt match til skamme. Deltagerne kan dog være meget stolte over resultatet, som bliver 72½-27½ til Ping’erne.

Bookmark permalink.

Et Svar til Ping Simultan

Leave a Reply