Stairway to Heaven eller Highway to Hell på Tjele Skaklejr

Fredagens aftenaktivitet gjorde dagen til Store Kykskak-dag. Men inden vi kom så vidt, skulle dagens øvrige program afvikles. Så efter morgenmaden blev der igen undervist i alle spillets facetter på alle niveauer: kongeangreb ved modsatrettede rokader, kombinationer med bondeforvandling, bindinger på kryds og tværs, bondestrukturer, skakhistorie, et rent overflødighedshorn.

Sophus i Fischerandom

Sophus Møller i fin løbestil

Da det i lighed med tidligere på ugen igen så ud til at det ville blive regnvejr senere på dagen, besluttedes det at fremrykke Tjelelegene til kl. 10.00. Det betød at der igen var et par nye, interessante og underholdende ting på programmet: de ældste excellerede i et mix af Fischer Random Chess og Løbeskak. Fischer Random-skakvarianten har en tilfældig begyndelsesstilling, der sørger for at alle spillere er på udebane fra første træk.

Dåsekast

Jonas H. & Co. i det muntre køkken

Der blev lagt særdeles mange kræfter i for at vinde denne Tjelelege-disciplin. Men de yngste lagde bestemt også kræfterne i, da de skød til måls efter tomme dåser. Og så fik man masser af larm og munterhed oven i hatten. 

Så var det tid til frokost og deltagerne kunne tanke op inden lejrturneringen som hermed rundede sin næstsidste dag. Det begynder nu at spidse til i de forskellige grupper, hvor der stort set overalt er hård kamp om toppplaceringerne. I morgen afgøres det hele, og indtil da kan man kigge på resultater og stillinger andetsteds her på sitet. Under dagens efterfølgende aktivitet var der bl.a. bordtennisturnering med Mathias fra deltagerne som tovholder, og leder-Louise havde igen tilbud om yoga.

Sanders regndans

Sander Singin’ in the Rain

Imens var det begyndt at regne, eller rettere sagt: himlen åbnede sig og hældte i et skybrudslignenede uvejr enorme mængder vand ud over skolen der omtrent blev til Noahs Ark. Var det mon Sanders regndans der var lidt for effektiv?

I hvert fald var vandet fra himmelsluserne en god Ragnaroks-intro til Kykskakken der begyndte kl. 19.00. Her kunne man også passende tale om det glade van(d)vid, for i denne særlige lynskakvariant gjaldt der særlige regler som kunne være taget fra The Ministry of Silly Walks: bønder går skråt og slår lige, tårnene går som dronninger, fjern tre af modstanderens bønder, alle brikker i h-linjen fjernes, alle bønder er springere etc. etc.

Skilt med Himlen

Skilt med HelvedeVandt man partiet, måtte man vandre et lokale længere op mod Himlen (den lille idrætshal var omdannet til paradis). Men tabte man, måtte man traske den tunge gang i retning af Helvede (det fjerneste undervisningslokale agerede skærsild). For at gøre det hele ekstra komplekst, kunne de særlige regler indføres (eller ophæves) hvert øjeblik det skulle være, også inden partiet var begyndt, det valgte Marie Frank og Mads Boe efter eget skøn. Et sandt organiseret virvar, som der da også var koblet et pænt stort lederspand på for at lede i nogenlunde rigtig retning. Det synes at lykkedes og omkring samtidig med aftenkaffen blev finalen spillet mellem Martin og Lukas, som poserer på billedet herunder. Som ventet blev det en omgang grænseoverskridende skak med bl.a flere hippogriffer (springerne på tårnene, der derfor går som både springere og tårne) og to sorte konger (!). Lukas var den der holdt hovedet mest koldt og derfor også kunne sætte mat: Lukas årets kykskakmester!

Martin og Lukas Kykskak

Som afslutning på dagens referat kan det passende fortælles at en af kykskakkkens regler var at alle skulle rejse sig op og råbe HURRA for Tjele skaksommerlejr.

Bookmark permalink.

Leave a Reply