Bølger…

Kl. 07:51 bankede det på døren hos de første elever på Skaksommerlejren Tje… Skanderup! Humøret var højt hos de håbefulde unge, der efter en god nats søvn havde fået ladet op til den første fulde dag på lejren.

Teori-undervisningen startede kl. 09 for de fleste…andre må ikke have lært, hvordan et ur fungerer, for de kom hele 10 minutter for sent. Efter intens træning i alle grupperne blev det tid til lejr-turneringen, som bliver spillet hver dag hele ugen, så vi til sidst kan kåre hver gruppes champi(gn)on.

En solid frokost, der smagte lidt, som det brød far plejer at lave, blev efterfulgt af en bølge af rengøringsvanvid i hele Skanderup. På grund af corona bliver der selvfølgelig taget særlige hensyn, og dette viser sig blandt andet ved, at der hver dag efter frokost er en halv times rengøring. For at motivere lidt mere og gøre rengøring sjovere er der også præmier på spil, da det bedst rengjorte værelse bliver kåret hver dag. Der blev lagt hårdt ud på denne mandag og gjort så flot rent, at der også måtte kåres to runner-ups. Vinderne blev dog værelse nr. 42 med Sarah, Leia og Sofia.

Rengøringsbølgen blev erstattet af en skybruds-bølge, og det gjorde, at de ellers berømte og længe-ventede Skanderuplege måtte erstattes af det også berømte og længe-ventede babyskak! (Det er heldigt, at vi i skak aldrig løber tør for sjove ting at lave). For Vitus C. blev det en dramatisk start, da han ikke havde forventet, at der skulle spilles babyskak. Han havde derfor i stedet valgt at tage en lur, og det påvirkede nok også ham og makkeren, Peter H., i deres første kamp som de tabte. Efter det første tab var det dog som om, at de aldrig havde sovet et sekund i deres liv, for herefter vandt de hvert eneste resterende kamp.

j

Til aftensmaden havde de, der tidligere ikke havde lært klokken, indset deres fejl, så de var så søde at melde sig frivilligt til at være bordformænd for alle på lejren. Kæmpe tak til Daniel, Paulius og Casper!

Det var nok den gode karma efter at have meldt sig frivilligt, der gjorde, at vejret lysnede op, og så var vi ellers klar til Skanderuplegene efter aftensmad. Godt nok blev klokken over 19, men vejret fik det til at føles som om, at det var midt på dagen.

Det var da også nogle trætte og udkørte børn, der fik kage til dessert og så blev sendt i seng.

Vi siger tak for en fantastisk dag herfra!

Bookmark permalink.

Leave a Reply