En kyk mandag!

Skaklejrens anden dag er ved at gå på hæld. Allerede inden morgenvækningen kl. 8.00 var flere allerede vågne og oppe. Ved samlingen kl. 9.00 blev alle inddelt i teorigrupper, men først var der en stor klapsalve til Filip Boe Olsen, som lige har vundet sin sidste IM-norm og nu stolt kan kalde sig International Mester i skak.

Tillykke til IM Filip Boe Olsen!

Alle deltagere er inddelt i teorigrupper, så efter morgenmaden var der teori, hvor alle bliver undervist i forskellige aspekter af skakkens verden. Efter teori blev der spillet de første runder af lejrturneringen i samme grupper, men det er stadig svært at afgøre, hvem der måske er favorit i hver gruppe.

I F-gruppen ligger Egil, Aslak, Magnus og Alfred alle på en delt 1. plads. I E-gruppen Jonatan og Valdemar side om side, mens D-gruppen ledes af Sigrid og Andrea. I C-gruppen fører Mikkel og Sebastian, og i B-gruppen ligger Emil i spidsen. A-gruppen kører et separat program, så disse resultater er ikke klar endnu.

Til frokost tryllede de dygtige folk i køkkenet igen, og der blev serveret krebinetter (også kaldet karbonader) med kartofler og sovs samt en dejlig salatbar. Efter frokost var der endnu en lektion med skakteori i de forskellige grupper.

Bagefter indledtes de berømte Skanderuplege, hvor alle lejrens deltagere blev inddelt på hold. Holdene dyster mod hinanden i forskellige discipliner: Lynskak, fodbold, rundbold og dagens aktivitet, som i dag var en special-udgave af kondiskak. I morgen fortsætter legene, og alle hold møder en ny modstander.

En utraditionel startopstilling…

Eftermiddagens aktivitet var det berygtede – berømte? – GLØF. Her spiller man med (næsten) normale skakregler, men undtagelsen er, at dronningen er byttet ud med gløf, som ligner dronningen på en prik. Gløf bevæger sig som både en dronning og en springer, men den anden særlige regel er, at gløf aldrig må slå gløf. Det blev en spændende turnering med 24 spillere, som kæmpede om at blive årets gløf-mestre. Valdemar Østergaard-Nielsen og Martin Møller vandt flot deres grupper og kan nu kalde sig årets mestre! Tillykke!

Tillykke til Valdemar!

Efter aftensmaden startede årets KYK-skak turnering. Kun fantasien sætter grænser i dette spil, hvor alle kæmpede om at komme op i “Himlen”. Alle startede i hver sin gruppe, og selvom spillet er anderledes, så starter spillet helt normalt. Undervejs introduceres forskellige regler, som skal følges – fx at bønderne nu rykker som springere, at løberne kan hoppe over egne brikker, at alle brikkerne forsvinder i H-linjen (dog ikke kongen) eller endda at brættet skal vendes! Finalen skulle spilles i “Himlen”, men hvordan kom man nu lige derop? Kun gennem sejr i sin gruppe kunne man rykke opad, så nogle deltagere startede helt nede i “Helvede”, hvorefter de så kom op til “Highway to Hell”, derefter “Limbo”, så “Tættere på Himlen” og til sidst kunne man komme op i “Himlen”. Til allersidst blev der spillet finale, og her var der mange håbefulde talenter. I sidste ende stod topopgøret mellem Asbjørn Schack og Noah Krug Wahlgreen, hvor begge startede med brikkerne fra 2 fulde skakspil. Trods hård kamp måtte Noah til sidst ned med flaget. Tillykke til årets KYK-mester, Asbjørn!

Noah spiller med de sorte klodser, og Asbjørn var heldig at spille hvid.

For at se resultater, så klik venligst HER.
For at se billeder fra i dag, så klik videre HER.

Bookmark permalink.

Leave a Reply