Finaler og afslutning

Fredagen indeholdt tilsvarende aktiviteter og program som de foregående dage; men alligevel var lejrdeltagerne mere årvågne, da det samtidigt var dagen, hvor vinderne i både lejrturneringerne samt Skanderuplegene skulle findes.

I Elite-gruppen så Vitus sig ikke tilbage trods et habilt forspring inden de sidste tre runder. Med tre afsluttende gevinster kunne Vitus triumfere som ubesejret foran Noah og Jeppe. I A-gruppen så vi usædvanlig hård kamp om sejren; Leia og Sarah gik ind til sidstedagen med et halvt og et helt point forspring til hhv. Sauran og Aggerbeck. Netop Sauran og Aggerbeck formåede at besejre Leia og Sarah på sidstedagen. Med en afsluttende remis mellem de to veninder sluttede A-gruppen med en symbiotisk firdelt førsteplads! I B-gruppen triumferede Vuk for andet år i træk, da han med en slutspurt på 7 sejre i træk overhalede to gange Johannes (Børresen og Kjeldsen), der måtte tage til tage med de resterende podieplaceringer. Atharva var sikkerheden selv i C-gruppen, og trods kun to nederlag undervejs for Liva kunne Atharva på sidstedagen sejle i mål med et par fredelige remiser. Nor blev nummer tre i gruppen efter en god slutspurt med 7 point i de sidste 8 partier. D-gruppen så frem til spændende afslutning, hvor Tristan og Gustav nød et halvt point forspring til Maya inden sidstedagen. Tristan formåede at holde hovedet koldt med tre sejre som resultat. Dermed vandt Tristan gruppe D, mens Maya og Gustav delte andenpladsen. E-gruppen så ugen igennem et parløb mellem Elli-Sofie og Cornelius, der gik ind til fredagen med lige mange point efter Elli-Sofies sejr i det indbyrdes opgør dagen forinden. Cornelius formåede at vinde alle sine resterende partier, hvilket gav gruppesejren foran Elli-Sofie og Falke.

Eftermiddagens legendariske finaler i Skanderuplegene blev afsluttet i det smukkeste solskinsvejr – i stor kontrast til vejrforholdene under gruppespillet. Guldet skulle afgøres mellem ‘Hold D’ og ‘De hurtige bønder’. Her kom de hurtige bønder bedst fra land ved en sejr i fodbold efter uafgjort holdlyn. Hold D leverede dog det store comeback ved først at kaste flest vandbolde på lederne, Adesh og Jonas, inden de med en sejr på imponerende 40-38 i rundbold trak det længste strå. Den sidste homerun blev leveret få sekunder før slutfløjt og sikrede samtidigt Oliver titlen som “Årets MVP” ved lørdagens afslutning. Bronzekampen blev vundet af Hold B.

Aftensmaden blev nydt i den danske sommersol, da køkkenet (Ramona og familie) havde klargjort frisksmurte sandwiches i alle herlige afskygninger.

Den varme sommeraften blev afsluttet med lederfodbold og vandkampe mellem husene. Lederne havde set sig nødsaget til at hente Tiziano (Lenes søn) ind som forstærkning for at kunne hamle op med de unge fodboldtalenter og med udsigten til mange energikrævende kampe. Vinderen af ‘Årets fodboldtalent’, Patrick, viste sine evner og fik lederne til at se forgæves efter bolden i flere situationer til stor glæde for publikum. Publikums opmærksomhed var dog samtidigt rettet mod vandkampene bag dem, der fra tid til anden kunne give et vandsprøjt fra sig, når legen kom for tæt på fodboldbanen. Da fodboldkampene var slut, kunne lederne ikke længere gemme sig for vandspande og -flasker. Herefter var det kortvarigt på egen risiko, at man nærmere sig græsplænerne, hvorfra vi så ledere og børn returnere med våde trøjer og store smil.

Lørdag stod på oprydning og rengøring, inden præmietagerne i lejrturneringerne, Skanderuplegene og ledernes awards blev fejret til fællesafslutningen.

Vi ser allerede nu frem til at kunne byde jer velkomne igen til næste års lejr; og tak for jeres bidrag til en herlig uge!

Bookmark permalink.

Leave a Reply