Skaklejren halvvejs

Det har været nogle dejlige dage på dette års fedeste sommerskaklejr! I dag har der som altid været teori, lejrturnering, teori, Skanderuplegene samt eftermiddagsaktivitet. Vi gør i skrivende stund langsomt klar til at spille årets næstvigtigste turnering – kun overgået af fodbold mod lederne på fredag – nemlig simultanen mod lederne!

Alle 96 deltagere kan sætte sig til rette foran brætterne i hallen, mens lederne gør sig klar til at løbe hurtigt rundt og spille mod alle på den anden side af brætterne. Vi begynder at sende live med TVSyd senere i aften kl. 19.45, så husk at tænde for skærmene. 🙂

Vi kan også reklamere lidt for, at JydskeVestkysten kom forbi i går og interviewede 3 af vores dygtige skakspillende deltagere. I kan læse hele artiklen her.

Ift. lejrturneringen kan det nævnes, at Albert Mechlenburg Møller fører A-gruppen lige nu, og at det stadig er Emil Skovgaard, som fører B-gruppen, men han har fået selskab af Noah Krug Wahlgreen. C-gruppen ledes af Mikkel Vinh Løftgaard, som nu ligger alene i spidsen, og i gruppe D ligger Shanne stadig i spidsen. i gruppe E ligger Jonatan J.F. Schärfe og Christian Derlich side om side, mens Gustav Biel solidt fører gruppe F.

Resultater fra Skanderuplegene bliver løbende opdateret, så I kan følge med her. Dagens disciplin var både kondiskak (normal) og dåsekast. Vi kan dog sige, at det er hold “Vi slår jer en passant” og “De brækkede Bønder”, som har kvalificeret sig til finalerunden på fredag. De andre hold udkæmper derfor en battle om de resterende pladser. 🙂

I eftermiddagens aktivitet blev der spillet spionskak, hvor alle spillere i al hemmelighed har en bonde, som er spion og altså kan rykke ligesom en dronning! I finalen spillede Asbjørn Schack mod Sander Stage-Steffensen, og det blev en ren gyser, indtil spiondronningerne blev afsløret! På trods af, at Asbjørn faktisk tabte i de indledende runder mod Sander, så vandt han finalen og er nu årets spionskakmester!

Statusopdatering!
Der var en spændt stemning i hallen, inden ledersimultanen, hvor alle havde 40 min. på urene – også lederne! Sidste år havde lederne fået lidt for meget tid, og der var meget få vindere. I år har tidevandet vendt sig, og det blev et meget mere lige resultat! Rent faktisk har deltagerne slået lederne i den samlede stilling!

Ud af 96 partier vandt deltagerne 47 partier og fik 7 remiser derudover! Av, av, av… Så der er fest på skolen i aften. 😉 Vi takker for kampene og lover at løbetræne mere til næste år.

Se også indslaget fra TVSyd, som kom på besøg en stor del af dagen for at følge Skanderup Skaklejr! Se indslaget nedenfor eller se det direkte fra TVSyds egen hjemmeside.

Bookmark permalink.

Leave a Reply