Rutinens tryghed indfinder sig

Tirsdag tog vi hul på første dag, hvor struktur, tidspunkter og planagte aktiviteter i stor grad mindede om gårsdagen. Dette gav ekstra overskud til både skakken og de sociale relationer – både gamle som nye!

Stormester Jonas fuldendte sin rundtur med undervisning i teorigrupperne og tager sig fra onsdag af Elitegruppen. Skaktræningen byder bl.a. på diverse tematiske opgaver og opgaveark, samt udfordringer i diverse stilingstyper; fx blev Elitegruppen hårdt udfordret i løberslutspil af Filip (eller var det Filips computer, Mikkel?).

Tirsdagens lejrturnering gav anledning til at besøge lejrens rekord-bøger; for har vi tidligere set en deltager nå 8 partier på 2 timer og samtidigt få hele 6,5 point ud af anstrengelserne? Det var nyankomne Konrad Breinholt, der står bag bedriften ved at nå både dagens fire runder samtidigt med at indhente gårsdagens ditto! Konrad var mandag aften ankommet sammen med sine to brødre, Sigurd og Holger, hvormed lejren igen er fuldtalligt på 100 deltagere. Ved frokosten tog Konrad desuden situationen med et smil, da dagens bordformænd blev annonceret: “Dem, der har scoret flest point i Lejrturneringen!”

Ved Skanderuplegene så vi atter forskellige flotte aktioner; fx formåede Holger at score direkte på hjørnespark! Ved dagens aktivitet “Limbo-Skak” blev de yngste deltagere de største stjerner, da brikkerne skulle balanceres på hovedet og transporteres under en limbo-stang. En limbo-stang, der endda blev sænket desto flere brikker, der fandt frem til endedestinationen.

Aftenen bød på babyskak, hvor parringerne skete på tværs af teorigrupper for at sikre størst mulig jævnbyrdighed. Her var de rutinerede lejrdeltagere fortrinlige til at rumme og hjælpe de yngste ind i babyskakkens til tider forvirrende og dog forunderlige verden! Parringerne formanede sig endda således, at vi for første gang fik set et kramsebamse-baby-par i form af Bo.C.A.’erne Mattis og Noah.
Efter indledende runder og finalespil lykkedes det til sidst Elias Winkler og Anders Askjær at triumfere og dermed blive babyskakmestre 2024.

Tirsdagen sluttede med intens stemning omkring EM-semifinalen mellem Spanien og Frankrig. Ud fra jubelscenerne undervejs er der vist ingen tvivl; Skanderupdeltagerne holder primært med Spanien.

Bookmark permalink.

Leave a Reply