Crew

På denne side finder du korte præsentationer af crewet*. 

* Der indhentes børneattest på alle i crewet.


Arrangørerne

Mikkel Clausen

Mikkel er 35 år og bor i Odense. Når Mikkel ikke er leder på lejren, er han leder i Miljøstyrelsen, hvor han er funktionsleder. Mikkel er i år leder på lejren for 19. gang i træk.

Mikkel er den mest vindende holdspiller i dansk juniorskaks historie. Han har omkring 2000 i rating og spiller i Nørre Åby Skakklub.

Mikkel har efter eget udsagn aldrig lavet en fejl i simultan-skak; men deltagere og andre ledere er ikke helt enige. Til gengæld er der ikke tvivl om, at han er ekspert i straffesparkskonkurrencer og en af verdens dygtigste og mest rutinerede rundbolddommere.

FM Mads Boe

Mads er 50 år, bor i Tilst ved Århus og arbejder i FK Distribution med ansvar for reklameomdeling. Mads er gift med Kamila og har 2 børn, hvor den ældste, Filip på 14, er en meget aktiv skakspiller.

I hans yngre år var han først lejrdeltager på Tranum, Sahl og Tjele skaklejrene. Sidenhen leder de samme steder. Skaksommerlejren bliver lejr nummer 21 som leder.

Mads har vundet DM i holdskak 5 gange, DM i lyn 2 gange og DM i hurtigskak. Har før ligget på pænt over 2400, men holder til på omkring 2300 nu om dage.

Siden januar 2012 har Mads været ansat af DSU som ungdomslandstræner, og beskæftiger sig derfor dagligt med talentudvikling af de bedste danske ungdomsspillere. Siden 2016 er Mads også redaktør på hjemmesiden skak.dk

Lene Wul

Lene er 49 år, bor i Kolding og er uddannet historiker. Hun er ansat ved Kolding Stadsarkiv, som hun er leder af. Lene er gift med Matteo, som er fra Sicilien, og har 2 børn; Tiziano og Caterina, som tidligere har deltaget i flere år på lejren. 

Lene har desuden været aktiv i flere år i Sct. Michaels Skoleskak og Skakklubben Springeren i Kolding. Fra 2015-2017 var hun formand for Vejlekredsen i Dansk Skoleskak. Derudover har hun været med i DSU’s initiativ for udviklingen af pige- og kvindeskakken: QUEEN CHECK. Ligesom hun også står bag juniortræningssamlingerne i trekantsområdet. Endelig har Lene spillet lidt klubskab på hyggeniveau.

Det er Lenes 7. år på lejren. De første år som en del af køkken-crewet. Derudover plejer hun at levere størstedelen af fotodokumentationen på lejren. Siden 2015 har hun været en del af arrangørgruppen af skaklejren.


Lederne

IM Bjørn Møller Ochsner

Bjørn

Bjørn er 23 år gammel og læser Statskundskab på Århus Universitet. Her ligger fraværet stabilt på tre uger pr. semester grundet skakturneringer alle mulige og umulige steder i Europa.

Bjørn har et ratingtal på ca. 2480 og tørner til daglig ud for Skanderborg Skakklub.
I 2018 er det lykkedes ham at vinde to danmarksmestertitler – den ene i Skakligaen med netop Skanderborg, og den anden i Landsholdsklassen ved det individuelle DM i påsken.

Bjørn er med som leder på Tjele for fjerde gang. Hans spidskompetencer udfoldes som regel på lejrens sidste dag – i lederfodbold. Sidste år var han dog ude med en skade, men publikum forventer, at han i år er tilbage i topform…

GM Mads Andersen

Mads er 23 år gammel og læser datalogi på Aarhus Universitet. Han har spillet skak i Skanderborg Skakklub siden han begyndte til skoleskak. Han blev stormester som 20-årig og hans ratingtal er lige nu 2597. Han har vundet DM både individuelt samt i holdskak og lyn. 

Det er anden gang, Mads er med som leder på lejren, og han har tidligere været med utallige gange som deltager. Han er kendt for sine lynhurtige og præcise træk både i simultanskak og fodbold, hvor eleverne får mere end almindeligt svært ved at score et eneste point eller mål.

WFM Marie Frank

Marie er 32 år gammel, uddannet jurist og bosiddende i København, hvor hun arbejder i Kulturministeriet Hun har ca. 2000 i rating og er med i truppen på det danske kvindelandshold. Derudover har hun også tidligere deltaget ved Junior-VM, og har vundet Pige-DM flere gange, samt Gymnasie-DM.

Marie er tidligere pigeskakansvarlig i Dansk Skoleskak og har således arrangeret Pige-DM og -NM samt Pigeskaklejr, og fungeret som rejseleder adskillige gange. Dette er Maries 8. år på lejren.

Hun er kendt som en giftig taktiker og en sand matmaskine – så pas på i simultanen – ingen kan vide sig sikker når Marie sætter tårnene i h-linien!

Tidligere overraskede Marie alt og alle på fodboldbanen med taktikken “2 bold-berøringer – 2 mål” – dette vil sandsynligvis gentage sig i år!

Louise Højen

LH

Louise er 28 år og bosat i Aalborg. Til daglig er hun lærer på Ranum Efterskole College og underviser i spansk, global perspectives og yoga.

Hun spiller for Jetsmark Skakklub og er fast reserve for klubbens 2. hold. Som juniorspiller har hun flere gange vundet Pige-DM og vundet bronze og sølv til Pige-NM. Fra 2013-2017 var Louise formand for Nordjyllands Kredsen hos Dansk Skoleskak, ligesom hun gennem en længere årrække har været frivillig hos Dansk Skoleskak og bl.a. undervist skak på Tornhøjskolen i Aalborg.

Dette er Louises sjette år på skaksommerlejren, og som altid vil der være mulighed for at udfordre krop og hoved med yoga!

FM Kristoffer Dyrgaard Sørensen

267331_10150269915017699_6540940_n

Kristoffer er 30 år gammel og bosiddende i Odense, hvor tiden udover skakken fordrives med arbejde som gymnasielærer. Derudover er Kristoffer juniortræner i Frem Skakklub og ser frem til sit femte år som leder på lejren.
Kristoffer har godt 2300 i rating.

 

 

Nicolai Kvist Brondt

nicolai brondt

Nicolai kommer med en enorm rutine som deltager, hvor han er blandt de få med 10 års jubilæum. Derudover har han også være elev på Tjele efterskole. Hans store varemærke er lederfodbold, hvor han aldrig har tabt en kamp og scoret masser af flotte mål (”Årets mål 2010”), hvilket lederne igen i år satser på.

Som skakspiller har Nicolai haft størst succes i sin tid som MSK-spiller, hvor han var med på det første hold som vandt pokaltitlen – af andre titler kan nævnes et par guldmedaljer fra Hovedkreds-DM og utallige 2.pladser. Han spiller fast på skakligaholdet i BMS og står for den ugentlige træning af klubbens bedste talenter.

Til daglig bor Nicolai i Lyngby og læser historie og international politik på Roskilde Universitet. Så det er et kæmpe scoop for lejren, at kunne trække på en sådan alsidig leder!

Peter Grove

Peter Grove, 27 år, er tidligere mange-årig deltager på skaklejren og er igen i år hentet ind som kraftværk på ledernes fodboldhold, hvor tidligere ledere har sammenlignet ham med Jan Mølby grundet den sublime teknik og de præcise analyser. På den skaklige front har Peter spillet divisionsskak for Viby Skakklub og Skanderborg, samt været formand i det legendariske MSK. Af de store resultater kan nævnes DM-titler i skoleskak og U-DM, samt vinder af O-løb på sommerlejren!

I det daglige træner Peter håndbold og er ansat som sportslig ansvarlig i Odder Håndbolds ungdomsafdeling på pigesiden. Peter glæder sig til at stå i mesterlære som rundbolddommer hos Mikkel Clausen – som var leder for Peter for 15 år siden!

 


Køkkenpersonalet

Sisse Jeppesen

Sisse er 32 år, bor i Valby og er lærer med linjefag i matematik, fysik/kemi og historie. Hun har aldrig selv spillet skak, men har været med til mange skakturneringer og hørt på utallige skakdiskussioner. Så hun har gennem mange års venskab med Marie Frank fået en lille kærlighed for skakmiljøet.

Sisse har en del erfaring i køkkenet. Det er i år hendes 7. år i køkkenet på lejren. 

 

Caroline Løbner Jeppesen

Caroline er 25 år, bor på Amager og læser til dagligt på universitet. Det er hendes første år på skaklejr, men hun har i tre år været med til at arrangere den årlige lejr på hendes studie, så det er ikke første gang hun tilberede mad til over 100 mennesker.

Caroline er Sisses lillesøster, og er derfor kommet med på holdet, og har i samme ombæring taget sin gode ven Oskar med. Carolines kendskab til skak er ikke så stort, men til gengæld kan hun sagtens underholde med andet end at røre i en gryde.

 

Oskar Marthedal

Oskar er 25 år og bor i Nordvest i København med sine to roomies, Lina og Søren. Han er lige blevet bachelor i Informationsvidenskab og Kulturformidling fra Københavns Universitet, og skal nu i gang med et par sabbatår for at lade batterierne op.

Det er Oskars første år på skaklejren. Han har aldrig selv spillet skak, men har en fætter, som har været med før – så mon ikke ugen vil vise, om der ligger et skjult talent i generne?

 

Steffen Clausen

Steffen er 30 år og bor til daglig på Nørrebro I København. Når Steffen har overstået de daglige gøremål har han travlt med at windsurfe og spille Risk med Simone og Kristina som sidste år var en del af årets køkkenteam.

Det er mange år siden at Steffen har rørt et par skakbrikker. Sidste gang var vidst da han vandt DM i skoleskak med sin storebror, Mikkel. Steffen har spillet fodbold størstedelen af sit liv så han glæder til at blive en del af årets lederhold som efter sigende skulle være det bedste nogensinde. Jeg glæder mig til at møde jer alle på årets skaklejr.

Jeppe Adelborg

Jeppe er 32 år og bor i Nordvest i København, hvor han arbejder som freelancejournalist.

Jeppe har engang interviewet Peter Heine Nielsen, men han har ikke selv spillet skak i evigheder, så hvis der er nogle der har brug for lidt selvtillid, ved de hermed, hvem de skal udfordre. Til gengæld har han spillet fodbold hele sit liv og håber på masser af regnvejr på skaklejren, så han kan lave nogle ekstremt lange glidende tacklinger.

Guldsponsor

Sølvsponsor