Crew

På denne side finder du korte (og endnu ikke helt opdaterede) præsentationer af crewet. Der vil endnu løbende forekomme visse tilføjelser og ændringer, bl.a. afhængig af deltagerantal.

* Der indhentes børneattest på alle i crewet.


Arrangørerne

Mikkel Clausen

Mikkel er 31 år og bor i Odense. Til daglig arbejder han som jurist i Miljøstyrelsen. I år kan Mikkel fejre 15 års jubilæum som leder på skaksommerlejren.

Mikkel er den mest vindende holdspiller i dansk juniorskaks historie. Han har omkring 2000 i rating og spiller i en lille og ny klub med de ”gamle” holdkammerater fra hans skoleskaktid.

Mikkel har efter eget udsagn aldrig lavet en fejl i simultan-skak; men deltagere og andre ledere er ikke helt enige.

Til gengæld er der ikke tvivl om, at han er ekspert i straffesparkskonkurrencer og en af verdens dygtigste og mest rutinerede rundbolddommere.

Kim Skaanning

Kim er 41 år, og bor mellem Vejle og Billund. Til daglig arbejder Kim på som lærer på 10. klassecentret i Vejle, hvor han bl.a. underviser i matematik, fysik, idræt og strategispil. Kim er gift med Tina og har to børn på hhv. 2 og 5 år. På CV’et er der bl.a.:

På ledelsesmæssigt plan:
Leder på skaksommerlejren 18 år i træk, Ungdomsleder i DSU (påske 2010- påske 2012) hvor der det sidste 1½ år blev til en fremgang på over 12 procent flere ungdomsmedlemmer, skoleskakleder i Odense i 12 år.

På skakmæssigt plan:
Ratingtal på 2232, tidligere Vejle-, Odense- og Fynsmester i skak, nr. 2 ved DM i lynskak, kendt som en åbningshaj (en der kender rigtig mange farlige åbninger), der gerne øser ud af sin viden.

Desuden har Kim spillet over 75 kampe i elitedivisionen i floorball (indendørs hockey) og blev i 1996 kåret til årets fodboldspiller i Holluf Pile boldklub.

FM Mads Boe

Mads er 47 år, bor i Tilst ved Århus og arbejder i FK Distribution med ansvar for reklameomdeling. Mads er gift med Kamila og har 2 børn, hvor den ældste, Filip på 11, er en meget aktiv skakspiller.

I hans yngre år var han først lejrdeltager på Tranum, Sahl og Tjele skaklejrene. Sidenhen leder de samme steder. Skaksommerlejren bliver jubilæumslejr nummer 20 som leder.

Mads har vundet DM i holdskak 5 gange, DM i lyn 2 gange og DM i hurtigskak. Har før ligget på pænt over 2400, men holder til på omkring 2350 nu om dage.

Siden januar 2012 har Mads været ansat af DSU som ungdomslandstræner, og beskæftiger sig derfor dagligt med talentudvikling af de bedste danske ungdomsspillere.

Lene Wul

Lene er 46 år, bor i Kolding og er uddannet historiker. Hun er ansat ved Kolding Stadsarkiv, som hun er leder af. Lene er gift med Matteo, som er fra Sicilien, og har 2 børn, som begge deltager på lejren. Tiziano på 13 og Caterina på 13. De har spillet skak i godt 4 år og er med på skaklejren for fjerde gang.

Lene er desuden aktiv i forældrearbejdet i Sct. Michaels Skoleskak og Skakklubben Springeren i Kolding. Ligesom Lene er formand for Vejlekredsen i Dansk Skoleskak. Lene følger sine børn rundt til deres skakaktiviteter og er derfor selv begyndt at spille lidt klubskab på hyggeniveau.

Lene har været med på skaklejren de sidste 3 år, hvor hun har været en del af køkken-crewet. Derudover plejer hun at levere størstedelen af fotodokumentationen på lejren. I år var hun hovedansvarlig for afviklingen af det Nordiske Mesterskab for piger, som blev afholdt i Kolding i den første weekend i maj. Ligeledes er hun i år gået ind i arrangørgruppen af skaklejren.


Lederne

GM Allan Stig Rasmussen

Allan er 31 år, matematik- og engelsklærer, 3 x DM (’10, ’11 og ’14), og har gang i to år med hovedsageligt skak.

På CV’et er der bl.a. også to års datalogistudier, ungdomslandstrænerjob, træner for talenter, skakligahold og klubber m.m., sekundant for stærke spillere samt foredragsholder. I nyere tid har fokus dog i høj grad ligget på læring og talentudvikling.

Allan har derudover været rejseleder og -træner til hhv. Ungdoms-VM og -EM, medarrangør af Skaksommerlejren i 2012-14, og leder på en masse lejre, efter selv at have haft talrige fremragende oplevelser som elev på disse!

Endelig kan det nævnes, at Allan er landets blot 11. Stormester nogensinde, fast mand på det danske landshold til EM, OL m.v., siden 2008, og har vundet nærmest alle slags DM-titler i skak, og som den eneste været i besiddelse af alle 4 “voksentitler” (lyn, hurtig, standard, hold) på samme tid i 2012, repræsenterende Jetsmark Skakklub (de seneste 17 år!).

FM Bjørn Møller Ochsner

BjørnBjørn er 20 år gammel og bor i Århus, hvor han er fodbold- og skaktræner samt arbejder i en børnehave indtil universitetet kalder til sommer.

Bjørn har de sidste mange år deltaget på Tjele som elev, og lejren i år bliver derfor en meget spændende debut som leder og træner i elitegruppen.

Bjørn er selv en meget aktiv skakspiller og spiller fast for Jetsmarks skakligahold. Han er nykåret vinder af DM i Kandidatklassen og passerede i den anledning de 2400 i rating for første gang.

FM Andreas Wiwe

Skak

Andreas (30 år) er uddannet i samfundsfag og psykologi fra Aarhus Universitet i december 2012. Han arbejder til daglig med taljonglering, analyser og ledelsesinformation i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning.

Andreas har været leder på skaksommerlejren siden 2004, og også selv været elev på mange sommerlejre på Tjele, hvor han også tilbragte 9. klasse på efterskole.

Flere gange har Andreas været udsendt som træner og rejseleder for DSU i forbindelse med Ungdoms-VM i Grækenland i 2010 og EU-mesterskaberne for ungdom i Østrig i både 2011 og 2012, samt siddet i udvalg for ungdomslandstræneren gennem 2011. Desuden underviser han også elever privat – alle har tidligere deltaget på sommerlejren.

Skakligt er Andreas FM’er (Rating: 2297/ ELO: 2301) og spiller fast på Jetsmark Skakklubs Skakligahold, som blev Danmarksmestre i holdskak i 2010/2011 & 2011/2012 og deltaget ved Europamesterskabet for klubhold i 2010 og 2013. Endvidere har Andreas blandt andet et DM i lynskak fra 2008 med i bagagen.

WFM Marie Frank

Marie er 29 år gammel, uddannet jurist og bosiddende i København, hvor hun arbejder for Bryggeriforeningen. Hun har ca. 2000 i rating og er fast spiller på det danske kvindelandshold. Derudover har hun også tidligere deltaget ved Junior-VM, og har vundet Pige-DM flere gange, samt Gymnasie-DM.

Marie er pigeskakansvarlig i Dansk Skoleskak og har således arrangeret Pige-DM og -NM samt Pigeskaklejr, og fungeret som rejseleder adskillige gange. Dette er Maries 5. år på lejren.

Hun er kendt som en giftig taktiker og en sand matmaskine – så pas på i simultanen – ingen kan vide sig sikker når Marie sætter tårnene i h-linien!

Anders Bay

Anders er 49 år og fra Danmark, men bor i Groningen i Holland. Han arbejder som danskunderviser på Amsterdams Universitet. Sammen med Ingrid har han tre børn: Marcus (3 år), Sander (7 år) og Jonas (12 år), der alle spiller skak, idet Marcus dog endnu må betegnes som en ægte begynder 🙂

Anders underviser i drengenes skakklub, og selv har han været medlem af bl.a. Køge Skakklub, hvor hans bedste resultat var et klubmesterskab, i et år hvor ex-DM Ole Jakobsen ikke deltog 🙂 Grundet drengenes skakaktiviteter har hans ratingtal nu rundet de 1800, så hvad kan det ikke ende med…
Og i hvert fald kan han godt lide at sige at han en gang har vundet over Bent Larsen (også selvom det ”kun” var i en simultan). Lærte Mads Boe og hans søn Filip at kende ved de åbne hollandske mesterskaber i 2012.

Louise Højen

Louise Højen

Louise er 25 år og bosat i Aalborg. I juni 2015 afslutter hun sin kandidat i (DIR) Latin American Studies på Aalborg Universitet.

Hun er aktiv spiller for Jetsmark Skakklub og fast reserve for klubbens 2. hold (når hun ikke er ude og rejse). Desuden har hun flere gange vundet Pige-DM og været med til Pige-NM – med en bronze- og sølvmedalje som resultat. Siden 2013 har Louise været formand for Nordjyllands Kredsen hos Dansk Skoleskak, ligesom hun gennem en længere årrække har arbejdet frivilligt for Dansk Skoleskak og bl.a. undervist skak på Tornhøjskolen i Aalborg Øst.

Dette er Louises tredje år på skaksommerlejren, så hun har god erfaring med sig i bagagen. Hun lover desuden, at der igen i år vil være mulighed for at prøve kræfter med yoga!

Kristoffer Dyrgaard Sørensen

267331_10150269915017699_6540940_nKristoffer er 27 år gammel og underviser til dagligt i matematik og fysik på Odense Tekniske Gymnasium. Han har i en årrække ligget fast på 2200 i rating og er fast mand på Frem Skakklubs 1. divisionshold. Kristoffer har som junior deltaget mange gange på lejren, og ser nu frem til sit 2. år som leder på lejren. Indtil nu har Kristoffer været træner for fynske juniorer og leder på Sahl Skaklejr.


Talentcrew

Peter Grove

Peter Grove, 25 år, er tidligere mange-årig deltager på skaklejren og er i år hentet ind som kraftværk på ledernes fodboldhold, hvor tidligere ledere har sammenlignet ham med Jan Mølby grundet den sublime teknik og de præcise analyser. På den skaklige front har Peter spillet divisionsskak for Viby Skakklub og Skanderborg, samt været formand i det legendariske MSK. Af de store resultater kan nævnes DM-titler i skoleskak og U-DM, samt vinder af O-løb på sommerlejren!

I det daglige træner Peter håndbold og er ansat som sportslig ansvarlig i Odder Håndbolds ungdomsafdeling på pigesiden. Peter glæder sig til at stå i mesterlære som rundbolddommer hos Mikkel Clausen – som var leder for Peter for 15 år siden!

Kasper Jerwiarz

Kasper Jerwairz er 25 år og bor for tiden i København, hvor han til dagligt arbejder som planlægger i Arriva.
Han er en stabil skakspiller, der for første gang skal prøve kræfter med at lede denne lejr, som også bliver hans første møde med den nogensinde.
Kasper har desuden i utallige år været Dansk Skoleskaks webmaster og har været LIVE-master ved utallige stævner såsom NM i skoleskak og senest Norway Chess i Stavanger.

 


Køkkenpersonalet

Sisse Jeppesen

Sisse er 27 år, bor i Århus og er lærer med linjefag i matematik, fysik/kemi og historie. Hun har aldrig selv spillet skak, men har været med til mange skakturneringer og hørt på utallige skakdiskussioner. Så hun har gennem mange års venskab med Marie Frank fået en lille kærlighed for skakmiljøet.

Sisse har en del erfaring i køkkenet, bl.a. fra de sidste par år på lejren, men også en god baggrund i sin folkeskoleuddannelse, hvor hun fik 13 i hjemmekundskab. 😉

Pernille Kofod

Pernille er 27 år gammel og bor til daglig i Aarhus, hvor hun (teknisk set) læser erhvervsøkonomi og erhvervssprog, men effektivt mest arbejder som fitness instruktør og receptionist. Pernille har tidligere spillet skak – og var faktisk i tidernes morgen den, der fik Marie til at starte med at spille skak. Da Marie begyndte at vinde, syntes Pernille dog ikke at det var sjovt længere, så hun stoppede derefter.

Tidligere har Pernille også arbejdet i industrikøkkener, bl.a. de sidste par år på sommerlejren, så hun har en del erfaring udi at lave mad og hygger sig naturligvis vældig meget med madlavningen i hverdagen også.

Sidst, men ikke mindst, glæder hun sig til at se/gense jer allesammen.

Lisa Havshøj

lisa

Lisa er 21 år og bor i Odense, hvor hun har boet i 3 år. Hun er opvokset i
Hornslet, der er en lille by tæt på Aarhus. Skak har altid været en del af Lisas liv
og som hjælpetræner har hun nydt at lære fra sig. Dette har også lagt til
grund for, at hun i august startede med at uddanne sig til skolelærer.

Lisas interesse for skak startede tidligt, da hun som 6-årig begyndte at spille og siden har haft med skoleskak at gøre. Som 16-årig kom hun med i Aarhus Skoleskaks bestyrelse, hvor hun havde ansvaret som turneringsleder.

Derudover var hun med i deres lejrskoleudvalg, der arrangerer Sahl-lejren i efterårsferien, og som hun nu er blevet ansvarlig for. Ud over arbejdet i Aarhus, har Lisa også været aktiv på landsplan: Hun har hjulpet til pige-DM, hold-DM og individuelt DM i nogle år efterhånden. Lisa kan derfor udover hendes køkken kompentencer bidrage med en masse skak-erfaring med børn.

Rita Lyng-Petersen

RitaRita er 43 år og har de sidste 6 år fungeret som en aktiv “skak-mor” og “taxi-chauffør” til skakturneringer, skaktræning m.m. og kender ansigterne på rigtig mange af landets dejlige skakunger.

Til dagligt arbejder Rita som ingeniør i et rådgivende ingeniørfirma indenfor byggeri og bor i Allerød på Sjælland. Rita er gift med Jakob og børneflokken består udover Albert også af lillesøster på 8 år og storesøster på 15 år.

Albert er 13 år og en aktiv skakspiller i flere skakklubber på Sjælland. Selvom Rita er forældre-repræsentant i Allerød Skakklub, er de eneste skakforudsætninger som Rita kan prale af, indtastning af skakpartier i Fritz. Rita har dog været spejder i mange år, været på mange lejre og har før prøvet at lave mad i store portioner.

Guldsponsor

Sølvsponsor