Crew

På denne side finder du korte præsentationer af crewet*. Der vil løbende komme tilføjelser.

* Der indhentes børneattest på alle i crewet.


Arrangørerne

Mikkel Clausen

Mikkel er 33 år og bor i Odense. Til daglig arbejder han som jurist i Miljøministeriet. Mikkel er i år leder på lejren for 17. gang i træk.

Mikkel er den mest vindende holdspiller i dansk juniorskaks historie. Han har omkring 2000 i rating og spiller i Nørre Åby Skakklub, som er rykket op lige siden han kom til, så i den kommende sæson skal de spille i 1. division

Mikkel har efter eget udsagn aldrig lavet en fejl i simultan-skak; men deltagere og andre ledere er ikke helt enige.

Til gengæld er der ikke tvivl om, at han er ekspert i straffesparkskonkurrencer og en af verdens dygtigste og mest rutinerede rundbolddommere.

Kim Skaanning

Kim er 41 år, og bor mellem Vejle og Billund. Til daglig arbejder Kim på som lærer på 10. klassecentret i Vejle, hvor han bl.a. underviser i matematik, fysik, idræt og strategispil. Kim er gift med Tina og har to børn på hhv. 2 og 5 år. På CV’et er der bl.a.:

På ledelsesmæssigt plan:
Leder på skaksommerlejren 18 år i træk, Ungdomsleder i DSU (påske 2010- påske 2012) hvor der det sidste 1½ år blev til en fremgang på over 12 procent flere ungdomsmedlemmer, skoleskakleder i Odense i 12 år.

På skakmæssigt plan:
Ratingtal på 2232, tidligere Vejle-, Odense- og Fynsmester i skak, nr. 2 ved DM i lynskak, kendt som en åbningshaj (en der kender rigtig mange farlige åbninger), der gerne øser ud af sin viden.

Desuden har Kim spillet over 75 kampe i elitedivisionen i floorball (indendørs hockey) og blev i 1996 kåret til årets fodboldspiller i Holluf Pile boldklub.

FM Mads Boe

Mads er 48 år, bor i Tilst ved Århus og arbejder i FK Distribution med ansvar for reklameomdeling. Mads er gift med Kamila og har 2 børn, hvor den ældste, Filip på 13, er en meget aktiv skakspiller.

I hans yngre år var han først lejrdeltager på Tranum, Sahl og Tjele skaklejrene. Sidenhen leder de samme steder. Skaksommerlejren bliver lejr nummer 20 som leder.

Mads har vundet DM i holdskak 5 gange, DM i lyn 2 gange og DM i hurtigskak. Har før ligget på pænt over 2400, men holder til på omkring 2300 nu om dage.

Siden januar 2012 har Mads været ansat af DSU som ungdomslandstræner, og beskæftiger sig derfor dagligt med talentudvikling af de bedste danske ungdomsspillere. Siden 2016 er Mads også redaktør på hjemmesiden skak.dk

Lene Wul

Lene er 47 år, bor i Kolding og er uddannet historiker. Hun er ansat ved Kolding Stadsarkiv, som hun er leder af. Lene er gift med Matteo, som er fra Sicilien, og har 2 børn, som begge deltager på lejren. Tiziano på 14 og Caterina på 12. De har spillet skak i knap 6 år og er med på skaklejren for femte gang.

Lene er desuden aktiv i forældrearbejdet i Sct. Michaels Skoleskak og Skakklubben Springeren i Kolding. Ligesom Lene er formand for Vejlekredsen i Dansk Skoleskak. Derudover er hun med i DSU’s initiativ for udviklingen af pige- og kvindeskakken: QUEEN CHECK. Ligesom hun også står bag juniortræningssamlingerne i trekantsområdet. Lene følger sine børn rundt til deres skakaktiviteter og er derfor selv begyndt at spille lidt klubskab på hyggeniveau.

Lene har været med på skaklejren de sidste 4 år, hvor hun har været en del af køkken-crewet. Derudover plejer hun at levere størstedelen af fotodokumentationen på lejren. Siden 2015 har hun været en del af arrangørgruppen af skaklejren.


Lederne

GM Allan Stig Rasmussen

FB_IMG_1466656436171Allan er 32 år, lærer på Tjele Efterskole (med skaklinjefag!), og har tre af de store DM-titler i bagagen (’10, ’11 og ’14).

På CV’et er der bl.a. også to års datalogistudier, ungdomslandstrænerjob, træner for talenter, klubhold osv., sekundant samt foredragsholder. Derudover medarrangør af Skaksommerlejren i 2012-14, og leder på en masse lejre, efter selv at have haft talrige fremragende oplevelser som elev på disse!

Allan er desuden landets blot 11. Stormester nogensinde, landsholdspiller siden 2008, har vundet nærmest alle slags DM-titler i skak, samt som den eneste været i besiddelse af alle 4 “voksentitler” (lyn, hurtig, standard, hold) på samme tid.
Endelig er han nu oppe på tre lejre i træk uden skader, trods deltagernes ihærdige forsøg på at ændre derpå (jf. billedet), og øjner en ny PR i år!

FM Bjørn Møller Ochsner

BjørnBjørn er 21 år gammel og læser Statskundskab på Århus Universitet. Her ligger fraværet stabilt på 3 uger pr semester grundet skakturneringer alle mulige og umulige steder i Europa. Senest sikrede en Open på Mallorca IM-norm nummer to.

Er med som leder på Tjele for anden gang og skal igen i år undervise elitegruppen. Spiller til daglig i Århus/Skolerne og har et ratingtal på 2420.

FM Andreas Wiwe

Skak

Andreas (30 år) er uddannet i samfundsfag og psykologi fra Aarhus Universitet i december 2012. Han arbejder til daglig med taljonglering, analyser og ledelsesinformation i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning.

Andreas har været leder på skaksommerlejren siden 2004, og også selv været elev på mange sommerlejre på Tjele, hvor han også tilbragte 9. klasse på efterskole.

Flere gange har Andreas været udsendt som træner og rejseleder for DSU i forbindelse med Ungdoms-VM i Grækenland i 2010 og EU-mesterskaberne for ungdom i Østrig i både 2011 og 2012, samt siddet i udvalg for ungdomslandstræneren gennem 2011. Desuden underviser han også elever privat – alle har tidligere deltaget på sommerlejren.

Skakligt er Andreas FM’er (Rating: 2297/ ELO: 2301) og spiller fast på Jetsmark Skakklubs Skakligahold, som blev Danmarksmestre i holdskak i 2010/2011 & 2011/2012 og deltaget ved Europamesterskabet for klubhold i 2010 og 2013. Endvidere har Andreas blandt andet et DM i lynskak fra 2008 med i bagagen.

WFM Marie Frank

Marie er 30 år gammel, uddannet jurist og bosiddende i København, hvor hun arbejder for Forbrugerombudsmanden. Hun har ca. 2000 i rating og er med i truppen på det danske kvindelandshold. Derudover har hun også tidligere deltaget ved Junior-VM, og har vundet Pige-DM flere gange, samt Gymnasie-DM.

Marie er tidligere pigeskakansvarlig i Dansk Skoleskak og har således arrangeret Pige-DM og -NM samt Pigeskaklejr, og fungeret som rejseleder adskillige gange. Dette er Maries 6. år på lejren.

Hun er kendt som en giftig taktiker og en sand matmaskine – så pas på i simultanen – ingen kan vide sig sikker når Marie sætter tårnene i h-linien!
Sidste år overraskede Marie alt og alle på fodboldbanen med taktikken “2 bold-berøringer – 2 mål” – dette vil sandsynligvis gentage sig i år!

Anders Bay

Anders er 50 år og fra Danmark, men bor i Holland. Han arbejder som danskunderviser på Amsterdams Universitet. Sammen med Ingrid har han tre børn: Marcus (4 år), Sander (8 år) og Jonas (13 år), der alle spiller skak, idet Marcus dog endnu må betegnes som en begynder.

Anders underviser i  drengenes skakklub og på deres skole, og selv har han været medlem af bl.a. Køge Skakklub, hvor hans bedste resultat var et klubmesterskab, ganske vist i et år hvor ex-DM Ole Jakobsen ikke deltog, men alligevel. Og i hvert fald kan Anders godt lide at sige at han en gang har vundet over Bent Larsen, ganske vist ”kun” i en simultan, men alligevel. Grundet drengenes skakaktiviteter har hans ratingtal nu rundet de 1800, så hvad kan det ikke ende med. Lærte Mads Boe og hans søn Filip at kende ved de åbne hollandske mesterskaber i 2012.

Louise Højen

LH

Louise er 26 år og bosat i Aalborg. Fra august skal hun være lærer på Ranum Efterskole College med undervisning i spansk, global perspectives, yoga og måske skak som valgfag!

Hun er aktiv spiller for Jetsmark Skakklub og fast reserve for klubbens 2. hold. Desuden har hun flere gange vundet Pige-DM og vundet bronze og sølv til Pige-NM. Siden 2013 har Louise været formand for Nordjylland Kredsen hos Dansk Skoleskak, ligesom hun gennem en længere årrække har arbejdet frivilligt for Dansk Skoleskak og bl.a. undervist skak på Tornhøjskolen i Aalborg Øst.

Dette er Louises fjerde år på skaksommerlejren, så hun har god erfaring med sig i bagagen. Igen i år vil der være mulighed for at prøve kræfter med yoga på flere niveauer!

FM Kristoffer Dyrgaard Sørensen

267331_10150269915017699_6540940_nKristoffer er 27 år gammel og underviser til dagligt i matematik og fysik på Odense Tekniske Gymnasium. Han har i en årrække ligget fast på 2200 i rating og er fast mand på Frem Skakklubs 1. divisionshold. Kristoffer har som junior deltaget mange gange på lejren, og ser nu frem til sit 2. år som leder på lejren. Indtil nu har Kristoffer været træner for fynske juniorer og leder på Sahl Skaklejr.

Peter Grove

Peter Grove, 25 år, er tidligere mange-årig deltager på skaklejren og er i år hentet ind som kraftværk på ledernes fodboldhold, hvor tidligere ledere har sammenlignet ham med Jan Mølby grundet den sublime teknik og de præcise analyser. På den skaklige front har Peter spillet divisionsskak for Viby Skakklub og Skanderborg, samt været formand i det legendariske MSK. Af de store resultater kan nævnes DM-titler i skoleskak og U-DM, samt vinder af O-løb på sommerlejren!

I det daglige træner Peter håndbold og er ansat som sportslig ansvarlig i Odder Håndbolds ungdomsafdeling på pigesiden. Peter glæder sig til at stå i mesterlære som rundbolddommer hos Mikkel Clausen – som var leder for Peter for 15 år siden!

Nicolai Kvist Brondt

nicolai brondtSom nyeste skud på lederstammen har vi Nicolai Kvist Brondt. Nicolai kommer med en enorm rutine som deltager, hvor han er blandt de få med 10 års jubilæum. Derudover har han også være elev på efterskolen. Hans store varemærke er lederfodbold, hvor han aldrig har tabt en kamp og scoret masser af flotte mål (”Årets mål 2010”), hvilket lederne satser på fortsætter.

Som skakspiller har Nicolai haft størst succes i sin tid som MSK-spiller, hvor han var med på det første hold som vandt pokaltitlen – af andre titler kan nævnes et par guldmedaljer fra Hovedkreds-DM og utallige 2.pladser. Han spiller fast på 1.holdet i BMS og er efter eget udsagn Danmarks – måske faktisk verdens – bedste u14 træner.

Til daglig bor Nicolai i København og læser filosofi og international politik på Roskilde Universitet. Så det er et kæmpe scoop for lejren, at kunne trække på en sådan alsidig leder!


Køkkenpersonalet

Sisse Jeppesen

Sisse er 30 år, bor i Valby og er lærer med linjefag i matematik, fysik/kemi og historie. Hun har aldrig selv spillet skak, men har været med til mange skakturneringer og hørt på utallige skakdiskussioner. Så hun har gennem mange års venskab med Marie Frank fået en lille kærlighed for skakmiljøet.

Sisse har en del erfaring i køkkenet. Det er i år hendes 5. år i køkkenet på lejren ?

Rita Lyng-Petersen

Rita

Rita er 44 år og en aktiv “skak-mor”. Rita er mor til Albert og gift med Jakob. Børneflokken består udover Albert også af lillesøster på 9 år og storesøster på 16 år. Albert er 14 år og en aktiv skakspiller i flere skakklubber på Sjælland. Selvom Rita ikke selv er den store skakspiller (den største skakkundskab er vist indtastning af partier), fylder skakken alligevel meget i familiens liv. Til dagligt arbejder Rita i et rådgivende ingeniørfirma og bor i Allerød på Sjælland.

Rita har hjulpet lidt med maden på forskellige weekendture og var en del af køkkenteamet på sidste års skaklejr på Tjele.

Nanna Louise Neesgaard

Nanna

 

Lisa Havshøj

lisa

Lisa er 21 år og bor i Odense, hvor hun har boet i 3 år. Hun er opvokset i
Hornslet, der er en lille by tæt på Aarhus. Skak har altid været en del af Lisas liv
og som hjælpetræner har hun nydt at lære fra sig. Dette har også lagt til
grund for, at hun i august startede med at uddanne sig til skolelærer.

Lisas interesse for skak startede tidligt, da hun som 6-årig begyndte at spille og siden har haft med skoleskak at gøre. Som 16-årig kom hun med i Aarhus Skoleskaks bestyrelse, hvor hun havde ansvaret som turneringsleder.

Derudover var hun med i deres lejrskoleudvalg, der arrangerer Sahl-lejren i efterårsferien, og som hun nu er blevet ansvarlig for. Ud over arbejdet i Aarhus, har Lisa også været aktiv på landsplan: Hun har hjulpet til pige-DM, hold-DM og individuelt DM i nogle år efterhånden. Lisa kan derfor udover hendes køkken kompentencer bidrage med en masse skak-erfaring med børn.

Maria-Theresa Jazaeri aka MT

MT

Maria-Theresa er 21 år og bor i Århus.
Til daglig er hun holdinstruktør og receptionist i Fitness World, og når hun ikke løfter tunge ting, nyder hun at være sammen med venner, lave mad, læse og se alskens film og tv-serier.

Maria-Theresa begyndte at spille skoleskak som 6-årig og spillede frem til hun blev 14 og fandt ud af, at hun bedre kunne lide at undervise. MT blev ungrepræsentant og senere medlem af Aarhus Skoleskaks bestyrelse, turneringsleder ved diverse turneringer i Århus og omegn, har arbejdet frivilligt og været ansat hos Dansk Skoleskak i flere år og har desuden været leder på Sahl Skaklejr i 4 år. I år gør hun sin debut på Tjele Skaklejr, hvor hun skal hjælpe til i køkkenet og hun glæder sig helt vildt til at opleve stemningen på Tjele!

Guldsponsor

Sølvsponsor