Mandag

Dagen startede med teori kl. 9, hvor eleverne er inddelt i de forskellige teori- og lejrturneringsgrupper, som kan ses her.

Ved teori havde særligt B- og C-gruppen glæde af den svenske stormester Daniel. Han fortalte lidt om stillingsvurderinger, og hvordan man skal skabe aktivt modspil, hvis paritet er ved at få et ubehageligt forløb.

Efter teoriundervisningen var der lejrturnering. Her spiller alle grupperne en 8-runders monradturnering undtagen E-gruppen, som spiller alle mod alle.

I A-gruppen har Villads, Mihai og Magnus 2/2. Her mødes Villads og Mihai i morgen i 3. runde.

B-gruppen lagde Jacob Foged, Mikkel Ramsdal og Andreas Skovgaard hårdest ud med 2/2. Jacob og Mikkel mødes i 3. runde i morgen tidlig.

C-gruppen føres af Sverre, Simon og Philip, som alle har 2 point. Sverre og Simon mødes i 3. runde i morgen formiddag.

I D-gruppen har Martin, Mikala og Simon alle 2 point. Her skal Martin og Mikala mødes i morgen formiddag.

E-gruppen spiller som nævnt alle mod alle, og de når derfor lidt flere runder hver dag. Fra de hede kampscener fortæller redaktionens udsendte følgende:

“Skaklejren er i fuld gang, og E-gruppen har med stor energi kastet sig over skakken. Efter morgenmaden gik første undervisningstime i gang, hvor der blev løst mat-opgaver til den store guldmedalje.

Derefter begyndte lejrturneringen. I lejrturneringen spiller alle deltagere i teorigruppen mod hinanden, så der er god mulighed for at få afprøvet de nye tips og tricks, som man får lært i undervisningen.

Med en lille undtagelse fik alle spillet 4 partier i dag. Morten Iversen, Svante og Simon Østergaard har alle scoret maksimum.

Der er en rigtig god stemning i gruppen, og man hygger sig, selvom det bliver til nogle nuller i træk. Man kan jo også have forskellige målsætninger. Sigrid, Signe, Katrine, Marie og Andrea har girl-power og er fast besluttede på at lave mange point til ”pigerne”.

Det vigtigste med lejrturneringen er jo selvfølgelig at have det sjovt og blive bedre. Indtil videre er de to målsætninger opfyldt, og der bliver delt viden på et meget entusiastisk niveau. I dag fortalte Olav blandt andet, hvordan man kan lærer åbninger på nettet. Så der blev i en af pauserne både vist Italiensk og Albins Modgambit – gad vide hvad morgendagens lejrturnering vil bringe…? Vi vender tilbage :)”.

Efter middag var der igen teori, og her havde A-gruppen glæde af Daniels kyndige undervisning i samme emne, som han underviste B- og C-gruppen i tidligere på dagen.

Efter den anden daglige teorilektion gennemfører vi Sommerlegene, hvor deltagerne bliver inddelt i 8 hold, som dyster alle mod alle i to puljer af 4 hold. På fredag mødes vinderne af de to puljer så i en mesterskabskamp, mens de øvrige 2’ere, 3’ere og 4’ere møder hinanden.

Deltagerne dyster i fodbold, rundbold, holdlynskak samt en 4. varierende aktivitet, som hver dag bestemmes ved lodtrækning. I dag blev disciplinen høvdingebold, og her har ledernes udsendte medarbejder (Kristoffer) sendt følgende observationer til redaktionen:

“Årets Sommerlege blev indledt med et sydamerikansk brag mellem Argentina og Brasilien i den mest latinske af alle sportsgrene – høvdingebold. I Skanderups eneste indendørs stadium var loftet ofte ved at lette, når følelserne fik frit løb.
Der blev spillet tre kampe, hhv. mellem de mindste, de højeste og en finale med alle på banen, som talte dobbelt.
Brasilien vandt blandt de mindste, men Argentina holdt nerverne i ro og vendte opgøret ved at vinde de to sidste kampe!
I opgøret mellem Tyskland og Holland var stillingen 1-1 i kampe inden finalen, hvor tyskerne som i fodbold altid til sidst står som sejrherrer!
Costa Rica bragte sig med brilliant boldelegance foran 2-0 mod Frankrig, men kunne i den sidste finalekamp ikke stå for presset og med en sejr sikrede Frankrig sig 2-2.
Colombia vandt desuden en fin sejr over miniputnationen Belgien.”

Fodbold: I gruppe 1 vandt Brasilien over Argentina mens Tyskland slog Holland. I den anden gruppe vandt Columbia over Belgien, mens Costa Rica slog Frankrig.

Rundbold: I dagens kampe i gruppe slog slog Tyskland Holland 2-0, mens Argentina slog Brasilien. I gruppe 2 slog Columbia Belgien 2-0, men Frankrig-Costa Rica blev 1-1.

Holdlyn: Brasilien spillede 1-1 mod Argentina mens Tyskland slog Holland 2-0. Frankrig slog Costa Rica mens Belgien vandt over Columbia.

Louise og Mikkel havde i dag forberedt yoga som eftermiddagsaktivitet til de akrobatiske elever. Der mødte ca. 9 elever op (6 piger og 3 drenge). Særligt de små piger var virkelig imponerede over leder-Mikkels meget smidige bevægelser på yogatæppet! 🙂

Aftenens aktivitet var i dag kykskak, hvor redaktionen også har modtaget en beretning fra vores pålidelige udsendte rapportere:

“I dag afviklede vi det årlige traditionsrige kykskakmesterskab. I kykskak er tingene vendt på hovedet, og skakspillet er HELT KYK! Det betyder, at reglerne undervejs i spillet bliver ændret – fx rykker springeren måske som en løber, eller måske bliver tårnet til en løber – alt kan simpelthen ske i kykskak!

Samtlige lejrdeltagere, med undtagelse af elitegruppen, stillede sig klar til kamp om den eftertragtede titel ”KYKSKAKMESTER”. Kykskakmesterskabet bliver afviklet over 5 indledende runder og bliver afsluttet med en finale. Ungerne er delt ind på teorihold og roterer mellem 5 lokaler. De stærkeste spillere – A-gruppen – starter i ”Helvede”, og målet er selvfølgelig at ende i ”Himlen”, hvor E-gruppen får lov at starte ud. Hvis man taber, rykker man et niveau ned – hvis man vinder et niveau op. Efter de 5 runder afvikledes finalen blandt de, som sad i ”Himlen”.

Finalen blev et hæsblæsende drama mellem den altid topmotiverede Troels Bækgaard og frygteligt farlige Freja Vangsgård, hvor Freja til sidst viste Troels, hvor skabet skulle stå og kunne herefter hyldes af de mange ivrige tilskuere”.

I morgen har dagen samme struktur, og indeholder blandt andet den legendariske ledersimultan, hvor alle lederne dyster mod alle eleverne på én gang!

Kig også gerne forbi dagens foreløbige billedarkiv. Der vil løbende komme flere billeder til.

Bookmark permalink.

Skriv et svar